Raudonosios jūros krante, Izraelio pietuose įsikūręs Elato miestas (Eilat, אֵילַת) yra puikus pasirinkimas pabėgti nuo Lietuvos šalčių žiemą, nes tuo metu čia laikosi bent 20 laipsnių šilumos. Pačiame mieste yra ne vienas paplūdimys, mat miesto pagrindinės įplaukos yra iš turizmo, tačiau vienas iš paplūdimių yra išskirtinis, tai Religinis paplūdimys.

Religinis paplūdimys žinomas ir kitais pavadinimais, pavyzdžiui Hof Hanifrad ar atskiras paplūdimys. Pastarasis pavadinimas labai gerai atspindi, kaip atrodo ši pakrantės dalis – paplūdimys yra atskirai pritaikytas vyrams ir moterims, o šias dvi dalis skiria aukšta (3 metrų aukščio) tvora.

Galbūt tai tikrai nėra tas paplūdimys, kurį rekomenduotumėme aplankyti kaip išskirtai patrauklų maudynėms, deginimuisi ir poilsiui, tačiau religingiems asmenims ar norintiems pamatyti, kaip jūros malonumu mėgaujasi iš tiesų religingi žmonės – verta nuvykti iki šio ganėtinai nuošalaus paplūdimio, esančio rytiniame miesto pakraštyje.

Religinis paplūdimys Elato mieste Apsilankę atskirajame paplūdimyje pėsčiomis per pusvalandį ar greičiau pasieksite populiarų tarp turistų Hananya paplūdimį, kuriame ne tik galėsite mėgautis Raudonąja jūra kartu su savo antra puse ar draugų kompanija, bet taip pat ir rasite begalę pramogų, pritaikytų turistams.

Viešbučiai Elate

Elate apstu įvairiausių viešbučių, nes tai turistinis miestas. Išskirtinumą gali garantuoti nakvynė nameliuose ant ratų dykumoje, prie pat jūros (Caravan in the Desert). Rekomenduojame su vaikais ar draugų kompanijoms (dauguma karavanų 6 vietų) – įspūdžiai nepakartojami. Tai bene arčiausias nakvynės vieta nuo Religinio paplūdimio.

Booking.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.