Baltasis paplūdimys Filipinuose

Vienoje iš 7000 Filipinų salų, Boracay, yra įspūdingas, velniškai gražus, vertas nuodėmės ir kitais epitetais apipiltas paplūdimys – Baltasis paplūdimys (angl. White Beach). Kristalo švarumo mėlynas vanduo ir baltas, saulėje neįkaistantis, smėlis tikrai vilioja ir nurungia visus kitus Boracay ar kitų Filipinų salų paplūdimius.

Laikomas vienu geriausių Azijoje

Medžiai Boracay paplūdimyje
Įeinant į paplūdimį pasitinka medžiai

Boracay Baltąjį paplūdimį ne kartą tarp geriausiųjų minėjo įvairūs pasaulyje žinomi turizmo leidiniai, tokie kaip TripAdvisor ir panašūs. Azijoje šis paplūdimys laikomas geriausiu iš geriausių. Tai ganėtinai mažas paplūdimys, jo ilgis siekia ~4 kilometrus, o plačiausia dalis išsiplečia iki 100 metrų. Nepaisant mažo dydžio, tai populiarus, bet neperkrautas paplūdimys Boracay saloje.

Baltajame paplūdimyje neturi ką veikti banglentininkai, burlentininkai ir kiti aktyvaus vandens sporto gerbėjai – čia vyrauja ramus vanduo, puikiai tinkantis pasiplaukiojimui. Tuo tarpu kita Boracay salos pusė visiškai priešinga: didelės bangos ir vėjas – idealu vandens pramogų gerbėjams. Visgi, lietingojo sezono metu (nuo birželio iki spalio) ir čia kyla vėjai, galimi taifūnai. Sausojo sezono metu (lapkritį – gegužę) saloje ramu, pakankamai šilta – idealu mėgautis poilsiu prie vandens ir vandenyje.

Veiklos aplink Baltąjį paplūdimį ir jame pačiame tikrai netrūksta. Gausu maitinimo įstaigų, vakarėlių, prekybos vietų. Be to, visa sala gana maža, tad nesunkiai iš vieno jos galo nukeliausite iki kito, salos ilgis tik apie 7 km, o plotis siauriausioje vietoje nesiekia ir kilometro. Įdomi detalė, žiūrint iš viršaus sala primena šuns kaulą.

Booking.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.