WOW skrydžių bendrovė

Pigių skrydžių bendrovė WOW, kurios pagrindiniai maršrutai jungė Islandiją su kitomis šalimas, paskelbė nutraukianti veiklą ir atšaukianti visus skrydžius. Sekantys bendrovės situaciją jau seniau girdėjo apie jos sunkią finansinę situaciją ir derybas su Icelandair dėl išpirkimo. Anksčiau buvo žlugę derybos su Indigo Partners.

Ką daryti, jei turite skrydžio bilietus su WOW?

Jei jau esate įsigiję skrydžio bilietus iš WOW kompanijos, neskubėkite rautis plaukų. Visų pirma, pamėginkite prisiminti kokius saugiklius turite ir panaudojote pirkdami skrydžius.

Jei atsiskaitėte kredito kortele

Dauguma kredito kortelių šiandien siūlomos su įvairiais draudimo paketais, dauguma jų – būtent kelionėms. Pasidomėkite, kokiomis sąlygomis Jums taikomas (jei taikomas) draudimas dėl neįvykusio / atšaukto skrydžio ir kreipkitės į savo kredito kortelės operatorių (banką). Dažniausiai grąžinama ~70-80% kelionės nuostolių.

Jei įsigijote draudimą

Jei įsigijote kelionės draudimą – puiki proga juo pasinaudoti. Kreipkitės į draudimo bendrovę, užpildykite paraišką dėl žalos atlyginimo ir laukite žinių. Priklausomai nuo draudimo rūšies ir sumokėtos įmokos, gali būti, jog atgausite 70-100 proc. sumokėtos pinigų sumos.

Jei pirkote per tarpininką

Jei pirkote skrydžio bilietus iš tarpininko, pavyzdžiui, kelionių agentūros – perskaitykite sutartį dar kartą. Joje turėtų būti numatyta, kas atsakingas ir kaip turi elgtis jei skrydis atšaukiamas dėl oro linijų kaltės. Jums gali būti pasiūlyti net keli skirtingai sprendimai, tačiau gali būti ir taip, jog dėl avialinijų bankroto kelionių agentūra neneša jokios atsakomybės.

Kitų skrydžių bendrovių veiksmai

Jau tapo įprasta, kad bankrutavus vienam vežėjui kiti imasi iniciatyvos ir padeda į bėda patekusiems keleiviams. Skrendantiems iš Lietuvos ar į ją parankiausia būtų tikrinti Wizzair ir Ryanair skrydžių bilietus – šios bendrovės turėtų pasiūlyti stipriai sumažintas skrydžių kainas iš ir į Islandijos sostinę Reikjaviką. Wizzair šiuo metu skraidina iš Vilniaus į Islandiją du kartus per savaitę.

Booking.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.