Lėktuvas kyla

Poilsis tolimesniuose kraštuose, net ir ne tokiuose tolimuose Europos pietuose, dažniausiai neapsieina be skrydžių. Be abejonės, galima, o kartais net ir rekomenduojama keliauti kitomis transporto priemonėmis, tačiau greičiausias būdas bene visuomet yra kelionės lėktuvu. Skrydžiai lėktuvu per parą ar vos vos daugiau leidžia pasiekti net ir labiausiai nutolusius pasaulio kampelius, aplankyti tokias šalis kaip Peru ar Papua ir Naujoji Gvinėja, pamatyti netgi Antarktidą ar Velykų salą – galimybės tikrai plačios, tik reikia mokėti jas išnaudoti.

Skrydžiai lėktuvu tolimomis kryptimis – prabanga?

Lėktuvas virš salos
Kai kurias pasaulio šalis galima pasiekti tik tokiais mažais lėktuvais

Nors pigūs skrydžiai lėktuvu jau tapo įprasta paslauga, suteikusi milijonams žmonių galimybę keliauti sutaupant pinigų, apie tolimesnes kryptis vis dar galvojama kaip apie prabangias keliones. Dalis tiesos tame yra, tačiau net ir kitą žemyną galima pasiekti pasinaudojant pigių skrydžių bendrovėmis, galbūt reikės susitaikyti su daugiau persėdimų oro uostose, tačiau tai tik dar daugiau nuotykių Jūsų kelionės metu. Tuo tarpu nakvynės, pramogų ir kitos kainos priklauso nuo pasirinktos šalies: Australijoje pigiai tikrai neprasiversite, tačiau skurdesnėse Azijos šalyse galite mėnesį pragyventi išleisdami vos kelias dešimtis eurų.

Ieškodami pigesnių skrydžių į egzotiškesnes ar labiau nutolusias šalis pasiruoškite sugaišti daugiau laiko. Vargu ar pavyks rasti tikrai viliojančiai pigų pasiūlymą iš karto, gali tekti kaitalioti krypties oro uostus, pavyzdžiui, skrydžiai iš Vilniaus į Seulą gali būti net kelis kartus brangesni nei skrydžiai iš Varšuvos oro uosto, nors persėdimų gali būti ir tiek pat. Paradoksalu, bet būna ir taip, jog skrydžiai į, pavyzdžiui, Islandijos sostinę Reikjaviką iš Rygos oro uosto yra brangesni nei skrendant iš Palangos ir persėdant Rygoje. Skamba neįtikėtinai, tačiau tai tikrai tiesa, nors ir ne itin dažnas atvejis.

Pigesni nereiškia prastesni

Apleistas lėktuvas
Nesibaiminkite, tokiu lėktuvu skristi tikrai neteks 🙂

Dar vienas populiarus mitas, jog kaina labai stipriai lemia skrydžio kokybę. Jei kalbėti apie papildomas paslaugas ir pramogas skrydžio metu – taip, tačiau jei apie pačio skrydžio kokybę, jo saugumą – kaina čia nieko nereiškia. Jūs vis tiek būsite saugiai, paisant visų būtinų griežtų reikalavimų, nugabenti iš vieno oro uosto į kitą. Kitaip tariant, jei Jums nėra būtini sotūs ir prabangūs pietūs, galite porą valandų pasėdėti savo vietoje, net jei ji ir ne itin erdvi (ekonominės pigių skrydžių bendrovių vietos yra gerokai ankštesnės nei verslo klasės skrydžiai prabangiose oro linijose) – kam permokėti?

Didelė pasiūla leidžia rinktis

Didelė skrydžių bendrovių pasiūla, nemenka konkurencija šioje srityje ir daugybė kitų faktorių lemia, jog Jūs, keleiviai, galite rinktis.

  • Jei Jus domina pigūs skrydžiai lėktuvu Jūsų išskėstomis rankomis laukia pigių skrydžių bendrovės,
  • jei norite ilgą kelionę praleisti patogiai, nudirbti nebaigtus darbus skrendant į verslo susitikimą – verslo klasės bilietai padės Jums tai padaryti,
  • jei norite pasiekti kelionės tikslą labai greitai – pasirinkite keliones pagal tokius kriterijus.

Kitaip tariant, kiekvienam keleiviui galima rasti geriausiai jo kelionės poreikius atitinkantį pasiūlymą, nes kelionės lėktuvu šiai dienai ypatingai populiarios ir patrauklios.

Nepaisant Jūsų poreikių ir norų, rekomenduojame visuomet palyginti kelias skirtingas skrydžių bendroves, įvertinti alternatyvas tiek kainos, tiek laiko klausimu, ypač jei kelionė yra ilga, leidžiatės su daugiau lagaminų ar keliaujate su mažais vaikais – tuomet kiekviena smulkmena gali būti labai svarbi.

Booking.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.