Elafonisi paplūdimys Kretos saloje, Graikijoje

Kreta – populiari kryptis tarp lietuvių, norinčių pailsėti salose Viduržemio jūroje. Tačiau beveik visuomet pasirenkamas poilsis šiaurinėje salos pakrantėje, tik nedaugelis pasiekia pietinę, kurioje ir yra įspūdingas, bene gražiausias saloje, Elafonisi paplūdimys.

Pavadinimas pagal gretimą salą

Elafonisi paplūdimys yra pavadintas pagal šalia esančią salą (esant geram orui į ją galima patekti pėsčiomis sekliu vandeniu, nereikia laivų pagalbos), kurios pavadinimas reiškia „Elnių sala“. Sala turi savo reikšmę Kretos istorijoje, tai saugoma teritorija (rezervatas), tačiau svarbiausias mums – paplūdimys, kuris yra ne tik vienas gražiausių saloje, bet taip pat ir vienas didžiausių.

Paplūdimyje vietos yra beveik visuomet, nors ir žmonių čia netrūksta. Rasite ir kur įsigyti gaivinančių gėrimų ar ledų, netoli paplūdimio yra restoranai, tačiau nakvynės vietų vos kelios, tad dažniausiai Elafonisi paplūdimys yra pasiekiamas kaip vienos dienos išvyka iš Kretos miestų. Rekomenduojama keliauti iš Chania miesto įspūdingais vingiuotais keliukais – sala nėra labai didelė, todėl keliauti joje patogu ir neatima daugybės laiko. Patogiausia, žinoma, pasinaudoti automobilių nuoma. Net jei keliausite ir iš labiau rytinės salos dalies – kelionei visos dienos tikrai neprireiks – salos ilgis ~260 km. Jei automobilio nuomotis nenorite – Jūsų patogumui yra autobusai, tačiau kelionės trukmė kur kas didesnė, reikės daugiau planuoti ir visuomet iš anksto išsiaiškinti tvarkaraščius atgal.

Aplink Elafonisi paplūdimį daug veiklos nesiūloma, pagrindinis užsiėmimas – deginimasis ir maudynės skaidriame vandenyje – visai kaip paveikslėliuose. Tačiau norintiems daugiau pažinti salą organizuojami pažintiniai turai visureigiais, autobusu ar laivu. Aštresnių pojūčių mėgėjams idealia pramoga turėtų būti ~40 km kelionė visureigiais nuo Paleochoro iki Elafonisi ne įprastais bendro naudojimo keliais. Nors atstumas nedidelis, kelionei prireiks apie pusantros – dviejų valandų.

Rekomenduojame tiek pavieniams keliautojams, tiek šeimoms, tiek ir didelėms kompanijoms – paplūdimys tikrai vertas dėmesio!

Viešbučiai Elafonisi

Visai greta Elafonisi paplūdimio yra Kalomirakis šeimos viešbutis (Elafonisi Resort by Kalomirakis Family), kuris pasižymi ir gana žemomis kainomis. Netoliese yra dar keli viešbučiai, kuriuos galite rasti pasinaudoję paieška žemiau.

Booking.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.